Oefenen en optreden

Vrijdag 24 november extra oefenavond in plaats van 15 december.
We oefenen dan in ’t Anker in Oosthem.

Markante man mei in kleurryk libben  , Harm van der Meer

Zondag 19 november treedt het Kompaenekoor “Skip sûnder Roer” voor de laatste keer op in het kerkje van Sânfurd. Een combinatie van verhaal en zang. Dirigent Harm van der Meer leest tijdens het concert passages voor uit zijn boek “Harm van der Meer fertelt”. De verhalen worden afgewisseld met passende liederen uit het repertoire van het Kompaenenkoor. Het kompeanenkoor “Skip sûnder Roer” bestaat volgend jaar 25 jaar. Harm van der Meer is vanaf de oprichting dirigent geweest van het koor. Harm van der Meer heeft te kennen gegeven dat hij dat jubileum een passend moment vindt om ook te stoppen met zijn laatste koor. En daarmee komt een eind aan een langdurige loopbaan als dirigent van vele bekende koren en korpsen. Het optreden in Sânfurd belooft dan ook een bijzonder concert te worden. Mensen die er vaker geweest zijn weten dat de ruimte beperkt is in het kerkje van Sânfurd. Dus vol =vol.

Kompaenenkoor “Skip sûnder Roer”, zondag 19 november. Aanvang 15.00 uur.  Kerkje te Sânfurd.   Entree gratis. Collecte bij de uitgang.

Boek na afloop van het optreden ook verkrijgbaar € 17,50

Nieuwsbrief aug 2017

***************************************************************************
Optreden van het Willekoor Heeg en het

Kompaenenkoor uit IJlst belooft wat

Het Willekoor en het Kompaenenkoor gaan op herhaling. Enkele jaren terug vonden ze elkaar in een uitermate geslaagd concert in een afgeladen Sint Jozefkerk. En ook nu zijn de verwachtingen hoog gespannen. Het Willekoor heeft tot twee maal toe het Femuza zangfestival gewonnen. Bovendien was het koor kwalitatief aan de maat om met sterren als Miranda van Kralingen en Ernst Daniël Smid op te treden. Dit is ook een compliment aan dirigent Louiza Saitova die evenals Harm van der Meer van de Kompaenen gepokt en gemazeld is in de koormuziek. Sinds Harm van der Meer afscheid heeft genomen van grote koren, als o.a. het Lemster mannenkoor, is z’n focus volledig op het Kompaenenkoor gericht, dat hij in korte tijd naar een hoger plan heeft geleid. In het afgelopen half jaar, met verhalenverteller Hylke Speerstra, trokken ze op diverse podia volle kerken. Dat heeft de bezoekers blij verrast. Evenals het koor, dat overduidelijk aan populariteit heeft gewonnen.
De laatste zondag in april wordt een middagje om naar uit te zien. Wat het Willekoor in de naam heeft staan, staat bij het Kompaenenkoor in de doelstelling. De combinatie van ‘nocht en wille’ is bij voorbaat gegarandeerd. De koren willen dit tot uitdrukking brengen in een wervelend mooi programma. De fantastische akoestiek van de kerk helpt zeker mee. Het is een gelukzaligheid op zich, wanneer elke noot tot z’n recht komt.
Geloof het maar, de muzikale droom komt uit.

Willekoor Heeg en Kompaenenkoor ’t Skip sûnder roer’, IJlst,
RK Sint Jozefkerk Heeg.

Zondagmiddag 30 april 2017, aanvang 15.30 uur Entree € 5,00 p.p. t/m 12 jaar gratis

*************************************************************************************************************

Zondag 26 maart heeft het Kompaenenkoor ’t Skip Sûnder Roer haar medewerking verleend aan de ochtenddienst in de Johanneskerk in Oosthem.
Ondanks dat de zomertijd deze zondag was ingegaan waren de koorleden op tijd voor de kerkdienst.
Enkele foto’s gemaakt voor en tijdens deze dienst.

Verhalen en muziek in IJlst met Hylke Speerstra verteller
en Harm van der Meer met Kompaenen, muziek

‘Jou ús in dream o Hear’, een prachtig lied van Eppie Dam op muziek gezet door Harm van der Meer, is illustratief voor elk muzikaal antwoord op een verhaal van Hylke Speerstra. Persoonlijke ervaringen over de onzekere toekomst die betrekking hebben op het boerenleven of militaire dienst in de kolonie Indië. Vertellingen over emigratie naar Canada en andere gebiedsdelen in de wereld. Elke stad, elk dorp in Fryslân kent deze beroeringen uit de eigen geschiedenis. Alleen al in Top & Twel verhuisde bijna de helft van de bevolking naar droomlanden waar nog bestaansrecht werd vermoed. Een vlucht uit armoede en uitzichtloosheid. De indrukwekkende kleurklank van verhaal en muziek dreunt nog na van het gezamenlijk optreden in Warns. De eerste sessie, een hoogtepunt, met als vervolg Sandfirden en Uitwellingerga. Regio bepalende programma’s die tippen van onwetendheid oplichten. Prachtige momenten om te verwonderen en te genieten.Maar dan moet je er wel bij willen zijn. Dat kan, plaats, datum en tijd:

Mauritiuskerk, IJlst, vrijdag 27 januari, 2017, 20.00 uur

sanfirden-hylke*************************************************************************************************

Agenda 2017